The Mansion Boutique Hotel

the story

The Mansion Boutique Hotel este situat in Centrul Vechi al Capitalei, un loc vibrant și plin de viață în care vechiul și noul se îmbină într-un mod armonios, iar decorurile de epocă păstrează ascunsă istoria Bucureștilor de altădată. Această zonă este exclusiv pietonală, asigurând un mediu liniștit și fără mașini, care îi invită pe oaspeți să se plimbe și să exploreze în voie.

Acest loc încărcat de povești ne-a împins să aflăm mai multe despre clădirea The Mansion și am descoperit că aici a locuit Alexandru Protopopescu, cunoscut arhitect în anii 1850-1870. El folosea imobilul ca centru comercial, la parter fiind alimentare şi magazine de blănuri şi căciuli, în timp ce la etaj, camerele erau date în arendă, având caracter de hotel. Fiind un apropiat al casei regale, chiar şi Regele Carol I s-a zvonit că a venit în vizită la prietenul său arhitect, participând, discret, la câteva baluri şi petreceri organizate aici. Tot în micul hotel au înnoptat vistieri ai casei regale belgiene, condusă la vremea aceea de Leopold I, dar şi membrii ai familiei principelui Florestan din Monaco.

Astăzi, restaurat în întregime, vechiul hotel a “îmbrăcat” straie noi, însă a păstrat aerul nobil de altă dată. Am transformat locul într-o pensiune primitoare, confortabilă și accesibilă, perfectă pentru cei care vor să îmbine distracția din centrul Bucureștiului cu întâlnirile business.

La parter se afla Il Peccato, un restaurant italian cu traditie in centrul istoric, iar la etaj am reinterpretat conceptul de dormitor personalizat. Astfel, fiecare cameră are acum originea sa, povestea sa, energia şi unicitatea sa.

Vă invităm, așadar, la “The Mansion” unde istoria şi modernismul, trecutul şi prezentul se întâlnesc într-un cadru eliptic desăvârşit, chiar în centrul Bucureştiului.